Nastaja prva celostna POPORODNA ŠOLA za mamice z dojenčki

Odločila sem se, da raziščem potrebe po celostni poporodni šoli za mamice z dojenčki v prvem letu po porodu v Sloveniji.

Osnovna podpora, ki jo nudi zdravstven sistem še zdaleč ni dovolj.

Pregled pri ginekologu, obiski patronažne službe in obisk pri pediatru poskrbijo res za osnovne zdravstvene potrebe mamice in dojenčka. Morda oz. po potrebi mamice z dojenčki usmerijo tudi k dodatnim specialistom, kadar gre za opažene težave, sicer ne. Mamice iščejo več in tudi potrebujejo več, časa imajo dovolj, rade bi bile najboljše možne mamice in nimajo ne znanj, ne izkušenj.

Sama se več kot 13 let ukvarjam s podpornimi skupinami, imenovanimi Mamice Začetnice, kjer podpiramo predvsem čustven odziv mamic na izzive zgodnjega materinstva, spremembe na področju partnerstva in odnosov z drugimi bližnjimi. Sodelovala sem z drugimi strokovnjakinjami in doulami, so-oblikovala specializirano podporo in delavnice na različnih področjih: dojenje, nošenje otrok, handling, vadba za otroka, telovadba za mamice, uvajanje goste hrane, razvoj otrokovih možganov, povezovalno starševstvo, uspavanje otrok, itd.

Zanima me mnenje mamic z dojenčki, ki imajo vsaj enega otroka starosti 9 mesecev ali več: katere vsebine bi bilo v POPORODNI ŠOLI za mamice z dojenčki najbolj nujno vključiti in za katere delavnice bi se mamice odločile, če bi bile še enkrat mamica v prvem letu otrokovega življenja. 

Načrtujemo namreč povezovanje različnih strokovnjakinj v prvo celostno POPORODNO ŠOLO in zanima me, katere programe bi bilo pomembno vključiti za podporo mamicam z dojenčki po mnenju mamic. V drugi anketi sem podobno vprašala tudi različne strokovnjakinje in izvajalke podpore, patronažne sestre, babice in druge zdravstvene strokovnjake.

Vnaprej hvala za sodelovanje v res kratki anketi, draga mamica! 

http://www.mojaanketa.si/anketa/554639492/1/

favicon