Svetovalka

Svetovalka Radmila Pavlovič Blatnik

Izobrazba, strokovne reference in izkušnje

Mag. Radmila Pavlovič Blatnik, univ. dipl. psihologinja, je dolgoletna svetovalka pri obporodnih stiskah in strokovnjakinja na področju duševnega zdravja. Diplomirala je iz psihologije in magistrirala iz sociologije kulture, opravila pa je tudi strokovni izpit na področju socialnega varstva pri ministrstvu za družino in socialne zadeve, uspešno zaključila izobraževanje za imago-terapevta ter pridobila naziva FamilyLab-edukator in koordinator obravnave v skupnosti.

Radmila je psihologinja, voditeljica programov, koordinatorka delavnic, svetovalka, ženska s toplim srcem in močnim objemom. Zadnjih 20 let se osredotoča na psihosocialno podporo osebam s težavami v duševnem zdravju, od tega zadnjih deset let predvsem na podporo ženskam v obporodnih stiskah. Skupaj z dr. Zalko Drglin je začetnica obporodne podpore v nevladnem sektorju in ena od soustvarjalk različnih akcij in pobud v Združenju Naravni začetki, ki je opravilo pionirsko delo in spodbuja spremembe na področju reproduktivnega zdravja v Sloveniji. Danes se kot svetovalka pri obporodnih stiskah osebno, preko brezplačnega telefona in na spletnem forumu mamicam posveča predvsem v okrilju lastnega Zavoda Objem.

Svetovalka Radmila Pavlovič Blatnik

Psihologinja mag. Radmila Pavlovič Blatnik

Radmila o sebi

»Psihologija me je od nekdaj zanimala, že v času študija sem se vključevala v različne razvojne projekte in bila med prvimi prostovoljkami. Po koncu študija sem nekaj let kot svetovalka delala v osnovih šolah, pozneje pa sem se vključila v študij duševnega zdravja v skupnosti, ki je odločno zaznamoval mojo nadaljnjo usmeritev. Že med tem programom smo na podlagi izkušenj iz tujine ustvarjali prve programe v skupnosti, bili smo tako rekoč inovatorji na področju socialnega dela. Svoje pridobljeno znanje sem združila z novimi izkušnjami v Altri, prvi nevladni organizaciji na področju duševnega zdravja. Obporodno obdobje me je začelo intenzivneje zanimati šele po lastnem porodu. Oblikovanje služb v skupnosti na področju duševnega zdravja me je naučilo najprej raziskovanja potreb in potem oblikovanja programov po meri uporabnic. Začela sem soustvarjati v Združenju Naravni začetki, predvsem pri oblikovanju  podpore v skupnosti pri obporodnih stiskah. Pozneje sem se zaposlila na inovativnem CSD Ljubljana Moste Polje, kjer sem vodila različne programih predvsem v vlogi koordinatorke na področju povezovanja z nevladnimi organizacijami in duševnega zdravja. Danes pa se posvečam predvsem raziskovanju starševstva in partnerstva, saj se na teh področjih najbolj razvijam in izpopolnjujem. Zato želim, obogatena z izkušnjami in strokovnostjo, z vsem srcem soustvarjati podporo v obporodnem odbobju. Ker starši in predvsem mamice to potrebujejo.«